Previously On..What was it again!?

Sunday, January 28, 2007

[Seattle'a gitmek istiyorum, üstüne tıp okuyup ~Grace Hospital'da intern olmak istiyorum, sonra diğer internler ile kanka olup hayatımda daha fazla değişiklik/yenilik istememek istiyorum.]

Photobucket - Video and Image Hosting

Evet, az önce şanlılar şanlısı Grey's Anatomy'nin 3. sezon 13. bölümü Great Expectations'ı izledim. İzlemek eylemi yetersiz kalacaktır bilgisayar karşısında geçirdiğim 45 + 45 dakikayı tanımlamak için; zira izle, az geri al, tekrar izle, kan pompala, bi daha geri al, izlemeye devam et (A-aa pompalayacak kan kalmamış, acil takviye gerek!) sıralamasında devam eden sürecin bitmemesi için -literally- her şeyi yapardım, evet her şeyi!

Önce her şey bir toz ve gaz bulutuydu, sonra diziyi izlemeye başladım 1 yıl kadar önce. İlk bakışta hepi topu bilindik hastaneli, acil servisli, kanlı-revanlı, gülmekli-ağlamaklı vs. bir dizi izlenimi yaratırken, ilk bakışı takip eden bir kaç dakika içinde nasıl bir fenomen haline dönüşeceğini içten içe hissettirmeyi başarmıştı. Deliler gibi yapılan download ların sonunda -her güne yaklaşık 6-7 bölüm düşecek şekilde- ilk sezon ve 2. sezonun neredeyse yarısı bitiverdi. Bir sonraki bölümü izlemek için 1 hafta uyuz uyuz beklemekten hiç hazetmem bu arada, kişilerin aksine heyecanıma heyecan katmaz, katmadığı gibi histeri krizlerine girmeme sebep olur. Elimdeki bölümlerin sindirimi tamamlandıktan sonra ise yapacak başka bir şey kalmadı ve kaderime boyun eğip Perşembe'leri bekler oldum kukumav kuşu misali. Amerika'da *henüz* 3. sezonun yayınlanıyor olması gayet mutluluk verici bir hadise dolayısı ile..bekleyecek çoook şey var demektir *yuppiiii* !!

Photobucket - Video and Image Hosting

Dizinin başarısını da farklı pek çok şeye bağlamak mümkün. Üstün oyuncu performansından -evet, kılişe- tutun da sahneye göre müzik seçimine -evet, daha kılişe- kadar onlarcasını sıralamak mümkün. Şahanenin şahanesi, fevkaladenin fevki, onun osu, bunun busu işte; izlemek gerek illa ki :)

Peki kendini tekrar etmeyi bir borç bilen, tarihi yeniden yazmayı ilke edinen ve hatta zıkkımın suyunu çıkarıp pekine mum diken "Türk televizyonu" nun klonlarına klon ekleyip bahis ettiğim "masterpiece"i de sonu gelmez koleksiyonuna katması şart mıydı, sorarım!
En azından isim konusunda orjinalliğe kaçmış adamlar (bkz. doktors) -hem öldürelim hem de hakkını yiyelim- ; Pakize'nin Anatomisi ya da Kezban'ın Şurası da olabilirdi (sen gösterme yarabbi).

Peh!

Klonumuzun içeriğine gelince, izlemeye çalıştığım ilk bölümünde her şey fazlasıyla falsoluydu. Olay akışını -nedense- hiç zorlanmadan tahmin edebilmem ve replikleri elemanlarla birlikte sahne sahne -yine nedense- tekrarlayabilmem durumun ne kadar yüz kızartıcı boyutlarda yaşandığını anlatmaya yeter sanırım. Bir de çirkinlik abidesi Kuthsi gerçeği var Aysu(n?) Kayacı ile birlikte -kısaltınız, A.K. olur kendisi, haha ironiye bakınız!- , ekibin kalan kısmı hayatında en az 1 (bir) kez kamera görmüştür tahminimce; lakin durumu kotarmak için yeterli değil, defolunuz bi zahmet!!

Buradan dizide emeğine edilesi herkese teker teker seslenmek isterim;

1. senaryoya bir takım kültürel unsur sokuşturmalarıyla (bkz. tarhana çorbası, yaprak sarması, domuzun dinimizde günah olması vs.) olanı değiştirmiş/yenilemiş/kendinize adapte etmiş olmuyorsunuz; gözünüze gözünüze sokuyorum, gördünüz mü!?

2. karakterlerin isimlerini değiştirerek, yine yukarıda belirttiğim gibi, olanı değiştirmiş/yenilemiş/kendinize adapte etmiş/ve hatta/enteresan bir hale getirmiş olmuyorsunuz/olamazsınız/komik olur!

3. olayların geçtiği hastaneyi seçerken yaratıcılık sınırlarının zorlanıldığı ortada, ancak mekanın manzarası aynı olmasaydı bari, ya da o kocaman camdan bakıldığında "Evet, şehrin en güzel manzarası burada olm!" denilmeseydi vs.

4. hastanenin adı da Durhanım Kadın Memorial falan olsaydı mesela, takdirimizi kazanırdınız (ha-ha-haaa!).

5/6/7/...888 aynı şekilde devam etmektedir korkarım.

Bu bağlamda;

Sonuç/Dilek:
Reytink canavarına yem olunuz, yayından kaldırılınız, oturup biz ne halt yedik diyerek dövününüz/ağlayınız ve yine, bi zahmet defolunuz, gözüm görmesin!

1 bows:

voodoo girl said...

kutsi's anatomy diyorum ben, ve anatomiye kaşlardan başlanmasını talep ediyorum izninizle.